Antiekwinkel in Groningen

Wij zijn gespecialiseerd in het inkopen en verkopen van antiek, curiosa en verzamelobjecten. Onze antiekwinkel in Winschoten is echter alleen open op afspraak. Wij verkopen hier antiek en verzamelobjecten zoals porselein, glas, zilver, meubels, Chinese- en Japanse objecten, design uit de jaren 60, etc. Als u uw antieke objecten wilt verkopen, kunt u contact met ons opnemen. Wij kunnen via foto’s vaak al beoordelen of iets interessant is en eventueel langskomen als dat nodig blijkt.

Opkopen inboedel woning

Naast het in- en verkopen van antiek dat ons aangeboden wordt, bieden wij ook de mogelijkheid om een huis te ontruimen en bezemschoon op te leveren. Deze unieke service is naast duurzaam ook snel en transparant. U krijgt een eerlijke prijs voor de waardevolle objecten terwijl deze weer een tweede leven krijgen. De kosten voor het ontruimen worden hier vaak grotendeels mee gedekt.

Antiekwinkel Galerie Het Noorden

In- & verkoop antiek
Jarenlange ervaring
Transparant
Eerlijke prijzen

Antiek Gallerie Het Noorden
Bedrijfscategorie : Antiek
Locatie : Groningen
Bedrijfsnaam : Antiek galerie Het Noorden
Eigenaren : WIlleke & Simon
Telefoonnummer : +316-42458155
Website :

Sinds 2006 hebben wij onze winkel in Winschoten. Ruim daarvoor waren wij als liefhebbers al bezig met het opkopen van allerlei oude en mooie antieke dingen. Zoals het vaker gaat liep onze hobby uit de hand en kregen we steeds meer bijzondere spullen. Het idee werd geboren om van onze hobby ons werk te maken en een antiekhandel te beginnen. In 2006 openden wij de winkel “Antiek galerie Het Noorden”.

Antiek opkoper

Willeke is de eigenaresse en doet de marketing en het bedrijfsmatige deel. Ze verzamelt nog steeds oude blikken uit Nederland, porselein van Villeroy & Boch en heeft een brede belangstelling voor oude dingen. Simon was tot 2018 werkzaam als veilingmeester bij Catawiki. De laatste twee jaar was hij daar leidinggevende. Na deze periode is hij werkzaam geweest bij Veilinghuis Klinkhamer in de stad Groningen. Taxeren bij de mensen thuis was toen een van de vele werkzaamheden. Sinds kort zijn we full time bezig met onze antiekwinkel.

Nieuwsgierig hoe Simon in de wereld van kunst en de kunsthandel terechtgekomen is? Lees de blog “Hoe ik handelaar werd (en liefhebber) van kunst“. Andere interessante blogs met leuke informatie:

Kom gerust eens langs om te kijken in onze winkel of neem contact op mocht u een vraag of opmerking hebben.

antiek galerie Het Noorden Antiek en Curiosa

 • Antiek glas herkennen en identificeren

  by Simon Breider on 4 augustus 2023 at 12:00

  Deze blog gaat over mijn grote liefde in het vak, kunstglas. Glas speelt met licht en naar een goed stuk glas in je omgeving kun je vaak kijken. Afhankelijk van het tijdstip van de dag is het object door de lichtinval anders van sfeer. Glas leeft. Liefhebbers snappen wat ik bedoel.
  Het bericht Antiek glas herkennen en identificeren verscheen eerst op antiek galerie Het Noorden.

 • Hoe verdienen wij ons geld

  by Simon Breider on 1 juni 2023 at 12:00

  In deze blog beschrijf ik wat wij als Antiek galerie Het Noorden en de kringloop verdienen aan het leeghalen van een huis. Uiteraard is ons werk niet alleen liefdadigheid. Alhoewel we het graag en met zorg en liefde doen, er moet natuurlijk ook iets verdiend worden.
  Het bericht Hoe verdienen wij ons geld verscheen eerst op antiek galerie Het Noorden.

 • Hoe Chinees en Japans antiek porselein herkennen

  by Simon Breider on 28 april 2023 at 12:00

  In deze blog leg ik de verschillen uit tussen Japans en Chinees porselein. Ik begin dit stuk met wat geschiedenis en daarna bespreek ik het Chinees antiek porselein en vervolgens het Japans antiek porselein. De verschillen bespreek ik daarna.
  Het bericht Hoe Chinees en Japans antiek porselein herkennen verscheen eerst op antiek galerie Het Noorden.

 • Zilver verkopen, testen, merken en de waarde

  by Simon Breider on 22 maart 2023 at 13:00

  Deze blog gaat over zilver. Hierin beschrijf ik de zilvergehaltes, hoe zilver te herkennen is, de zilvermerken, verzilverde objecten en zilver testen. Daarnaast een aantal voorbeelden en tips waar op te letten bij de verkoop van zilveren objecten.
  Het bericht Zilver verkopen, testen, merken en de waarde verscheen eerst op antiek galerie Het Noorden.

 • Waarde van antieke kasten

  by Simon Breider on 12 februari 2023 at 14:23

  Zoals al vaker gememoreerd staat de antiekmarkt erg onder druk. Klassiek antiek zoals meubels, tin, koper, geslepen kristal etc. komen in grote hoeveelheden op de markt en er is niet veel vraag. Deze blog is geschreven in 2023en gaat over de waarde van antieke kasten.
  Het bericht Waarde van antieke kasten verscheen eerst op antiek galerie Het Noorden.

Reviews
Er zijn nog geen reviews gegeven, ben jij de eerste?
Geef een review
Service: Prijs/Kwaliteit: Communicatie:
Gerelateerde bedrijven