Vloeren en gordijnen in Groningen

Tapijthal Hoogkerk is de vloerenspecialist als het gaat om tapijt, gordijnen & raamdecoraties, traprenovatiesPVC-vloer-groningen, vinyl en laminaat in Groningen.

De meerwaarde van de tapijthal Hoogkerk schuilt in een gedegen dienstverlening, die past bij de charmante Groningse bescheidenheid. De kwaliteit van de artikelen, het vakkundig advies, het vakmanschap in confectioneren, de echte garanties en de ouderwetse nazorg zijn er dan ook vanzelfsprekend.

Met onze servicewagens kunnen wij u snel van dienst zijn bij het leveren van onze producten en het oplossen van ongemakken of het verrichten van kleine reparaties.

Tevredenheid van de klant staat bij ons centraal. Kom gerust eens langs in onze showroom om de verschillende producten en materialen te bekijken en voelen. Uiteraard ondersteund met het deskundig en eerlijk advies.

Tapijthal Hoogkerk vloeren en gordijnen Groningen

Tapijthal Hoogkerk
Bedrijfscategorie : Vloeren
Locatie : Groningen
Bedrijfsnaam : Tapijthal Hoogkerk
Eigenaar : Johan Postma
Telefoonnummer : +3150-5566541
Website :

Vloer leggen

Er zijn veel soorten vloeren, allemaal hebben ze hun eigen werkwijze en voorbereiding. Een vloer leggen of vloer bekleden laat je dan ook door een professional uitvoeren om problemen te voorkomen. Tapijthal Hoogkerk is gespecialiseerd in het leggen van vloeren.

De verschillende werkzaamheden die wij uitvoeren ten aanzien van het leggen van een vloer zijn:

Vloer egaliseren

Een vloer egaliseren wordt gedaan met egaline. Egaline dient er voor om een vloer super vlak en glad te maken. Dit is vooral noodzakelijk bij het leggen van PVC vloeren en vinyl vloeren. Egaline is een dunne laag vloeicement die tussen de 10 en 40 mm dik wordt aangebracht op verschillende ondervloeren. Deze dienen vooraf behandeld te zijn met een primer voor optimale verkleving.
Een vloer egaliseren is niet zo gemakkelijk als het lijkt. Laat het daarom altijd door een professional doen.
Tapijthal Hoogkerk heeft jarenlange ervaring in het aanbrengen van egaline om een vloer te egaliseren. Neem gerust contact met ons op voor vragen of een vrijblijvende offerte.

Ondervloer leggen

Een belangrijk aspect bij het leggen van een ondervloer is de ondergrond waar de ondervloer op komt te liggen. Beton of hout zijn een wezenlijk verschil en hebben invloed op de te leggen ondervloer, net als de aanwezigheid van vloerverwarming of de wens voor een isolerende werking. Daarnaast is de afdeklaag, zoals bijvoorbeeld een parketvloer of laminaatvloer van invloed.

Over het algemeen is een sterke en egale ondergrond gewenst. Is dit niet het geval dan zijn voorzorgsmaatregelen noodzakelijk. Het leggen van een ondervloer is de basis van uw vloer. Laat het daarom leggen door een specialist.

Vinyl leggen

Vinyl leggen is geen gemakkelijke klus. Het is daarom ook raadzaam om vinyl door een specialist te laten leggen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld laminaat wordt een vinylvloer op grote rol aangeleverd en, indien mogelijk, in een keer gelegd. De moeilijkheid bij het leggen van een vinylvloer zit hem vooral in het snijden en op maat maken. Een foutje is snel gemaakt en niet of nauwelijks meer te herstellen. Tapijthal Hoogkerk is vakkundig en gespecialiseerd in het leggen van vinylvloeren.

PVC vloer leggen

Een PVC vloer leggen is een nauwkeurig karwei. De kunststof stroken worden geplakt op een geëgaliseerde en spiegelglad geschuurde ondervloer. Hiervoor gebruiken wij een uiterst sterke lijm. Na het verlijmen van de vloer wordt deze met een wals gerold, waardoor de PVC stroken een worden met de ondergrond. Bij het leggen van een PVC vloer kunnen drempels en kozijnen perfect uitgesneden worden waardoor plinten niet meer nodig zijn.

PVC kliklaminaat leggen

Ook het PCV kliklaminaat wint steeds meer terrein aan populariteit. Het grote voordeel van PVC kliklaminaat ten opzichte van gelijmde PCV vloeren is dat het, indien gewenst, weer makkelijk verwijderd kan worden. Hierbij behoudt je de kwalitatieve voordelen van PCV als vloer. Het leggen van een PVC kliklaminaatvloer is specialistisch werk en dient bij voorkeur door een vakman te worden uitgevoerd. Tapijthal Hoogkerk heeft jarenlange ervaring in het leggen van kliklaminaatvloeren.

Over de Tapijthal Hoogkerk

De Tapijthal Hoogkerk aan de Kerkstraat 133 is al jarenlang een begrip in Groningen en wijde omgeving. Zes jaar geleden kwam het bedrijf in handen van Johan en Sabina Postma, allebei geboren en getogen Hoogkerkers, die de tapijthal een eigen gezicht hebben gegeven. Tijdens een gesprek werd ons duidelijk dat Tapijthal Hoogkerk veel meer is dan alleen maar tapijt!

Historie

Johan Postma, tapijthal Hoogkerk, PVC vloer. laminaat, vinyl, raamdecoratie, Groningen“Jaren geleden namen Johan en ik”, zo begint Sabina het gesprek, “de Tapijthal Hoogkerk van de toenmalige eigenaren Henk en Piet over, omdat ze geen opvolgers hadden. We hebben eerst een jaartje met hun meegedraaid en dat beviel beide partijen zo goed dat ze ons vroegen het bedrijf over te nemen. Zo is het gegaan”. Wat is jullie afzetgebied? “Onze klanten zitten vooral in de richting van Aduard, Zuidhorn, Noordhorn, Grijpskerk, Sebaldaburen, Visvliet tot Lauwersoog aan toe. Vanuit de nieuwbouwwijken hier in Hoogkerk krijg je in eerste instantie weinig opdrachten, maar als zo’n nieuwbouwwijk er eenmaal een paar jaar staat, dan zie je dat ze bij ons aankloppen voor iets beters op de trap of iets beters voor de ramen.

PVC vloeren

Op dit moment”, zo gaat Sabina verder, “zijn vooral onze PVC-vloeren van Flor-Q erg in trek, dat is echt een hot item. Oersterk, erg duurzaam en eenvoudig in het onderhoud, het is simpel met een dweil schoon te houden, gewoon ideaal. We leggen het overal neer, in winkels, in voetbalkantines en uiteraard in woonkamers. Veel particulieren zijn een beetje flauw van laminaat, vooral van het geluid en gaan nu massaal voor de PVC-vloeren. Je hebt met een PVC-vloer het gevoel van een echt houten vloer, het is stil, geen hinderlijke contactgeluiden en het is vochtbestendig (dus ook geschikt voor in de wc, badkamer en keuken). Bovendien is het geschikt voor vloerverwarming en niet onbelangrijk, je hebt geen last meer van kieren, waarin al het vuil zich altijd in ophoopt, je hebt er geen onderhoud meer aan. Allemaal voordelen die de enorme populariteit verklaren”. Johan is inmiddels ook aangeschoven, had net nog een klant aan de lijn en kan het voorgaande alleen maar beamen.

 “Mooi spul hé”, zegt Johan met een brede glimlach. “Wij  hebben het hier in onze woonkamer ook over de vloer”. Het moet gezegd, je ziet geen verschil met een echte houten vloer! “Het is er in veel verschillende uitvoeringen, van tegel- tot lattenmotief en in allerlei kleuren en structuren. Laatst stond ik te wachten bij de stoplichten van Aduard op weg naar een klant toen diezelfde klant mij belde met de vraag of ik wat stroken van die PVC-vloeren kon meenemen, zodat hij ’t even kon bekijken in z’n eigen woonkamer. Nu zou ik bij hem op de overloop een stukje tapijt komen leggen, maar omdat ik die PVC-stroken niet bij me had, ben ik onmiddellijk omgekeerd en teruggereden naar de zaak om ze op te halen en je raadt het al, die klant heeft nu naar volle tevredenheid een schitterende PVC-vloer in de gehele woning”. Onze Ambiant laminaat-vloeren zijn trouwens ook nog steeds populair, maar we zien een duidelijke tendens ontstaan naar de PVC-vloeren van het merk Flor-Q”, aldus Johan.

Complete woninginrichting

“Al doet de naam ‘Tapijthal Hoogkerk’ het niet vermoeden”, zo gaat Sabina verder, “toch doen we de complete woninginrichting. Dat gaat van alles wat op de vloer kan tot gordijnen, jalouzieën, rolgordijnen, vouwgordijnen, overgordijnen en in-between. We zijn een woninginrichter met meerwaarde en dat is meteen een sterke koptekst voor boven dit artikel”, zo vat Johan het prettige gesprek samen.

Extra service

Johan en Sabina Postma nodigen u dan ook van harte uit om uw woninginrichting uit te zoeken op tijden die u passen in hun winkel of gewoon bij u thuis, want dan kunnen zij u meteen adviseren over de juiste kleurencombinaties en formaten. Bel gerust voor een afspraak of vraag vrijblijvend een offerte aan!

Reviews
Er zijn nog geen reviews gegeven, ben jij de eerste?
Geef een review
Service: Prijs/Kwaliteit: Communicatie: