Fair trade winkel Hoogkerk

In Hoogkerk hebben wij al meer dan 35 jaar een Wereldwinkel.

Met enthousiaste vrijwilligers runnen wij de winkel.

Onze Wereldwinkel in Hoogkerk heeft een verrassend aanbod , unieke, net-even-anders producten die vaak handgemaakt zijn en ingekocht volgens de Fair Trade normen.

Je kunt bij ons terecht voor, koffie, thee,  chocola, beperkt aantal soorten levensmiddelen, cadeau artikelen  en -pakketten. Dit kopen wij in bij gecertificeerde leveranciers van Fair Trade. Deze leveranciers zijn gehuisvest in het midden van het land, waar wij als inkoop groep een paar keer per jaar gaan inkopen.

Wij mogen in de Westerse wereld dan ook genieten van al het moois wat er in Azië, Latijns Amerika en Afrika gemaakt wordt.

Door te kopen in de Wereldwinkel Hoogkerk heb je de leukste manier ontdekt  om iets te veranderen in de Wereld.

”It’s easy to shop fair!”

Wereldwinkel Hoogkerk Groningen fair trade

Fair Trade
Vrijwilligerswerk
Eerlijke producten
Handgemaakt

Wereldwinkel Hoogkerk
Bedrijfscategorie : Cadeauwinkel
Locatie : Groningen
Bedrijfsnaam : Wereldwinkel Hoogkerk
Eigenaar : Stichting Wereldwinkel Hoogkerk
Telefoonnummer : +3150-5530345

Wij zijn begonnen met een groep vrijwilligers vanuit de ZWO groep vanuit de gereformeerde kerk Elim, die de wereldhandel onder de aandacht wilde brengen van de mensen om ons heen. 1984 zijn de eerste stappen gezet naar Fair Trade. Eerst kleinschalig met een kraampje op de markt, in leeg staande panden aan de Zuiderweg en in het voor portaal van de Baptistenkerk aan de Magrietstraat, dat een woonhuis werd. Via Woonstade kregen wij een leegstaand pandje aan de Zuiderweg toe gewezen waar wij met veel enthousiasme zijn begonnen aan een echte winkel. Wij wisten dat het pand gesloopt ging worden en dat Woonstade nieuwbouw ging plegen, waar in voor ons een pand werd vrij gehouden. In 2003 ging de eerste paal de grond in. In 2004 konden wij ons nieuwe pand betrekken.

In Culemborg gaan wij langs bij de importeurs die allen hun eigen projecten hebben en regelmatig bij hun producenten langs gaan om hen te ondersteunen bij hun bedrijfsvoering. Ook wordt er voorlichting gegeven over gezondheidszorg en onderwijs. Zo zijn er dan ook coöperaties ontstaan die samen werken voor een beter welzijn van de samenleving in hun land

Reviews
Er zijn nog geen reviews gegeven, ben jij de eerste?
Geef een review
Service: Prijs/Kwaliteit: Communicatie: